Komprimeret lerjord udvikling

Komprimeret lerjord har evnen til at balancere både varme og fugt, og kan dermed være indeklimaforbedrende. Udover at optimere indeklima, er komprimeret moræneler et CO2 neutralt materiale og 100% naturligt. Det kan opgraves direkte fra byggepladsen og gennem en simpel komprimeringsproces transformeres til gulv og vægge uden tilsætning af yderligere bindemiddel. 

Grundet manglende udvikling af produktionsform, er materialet desværre utilgængelig i moderne byggeri. Sammen med validering af internationale tests af materialets egenskaber arbejder Reværk derfor med at udvikle en produktionsform, der kan understrege materialets æstetiske kvaliteter og potentialer, og samtidig udstikke en retning for dets byggetekniske aktualitet.

Komprimeret moræneler er både et statement, såvel som en handling imod en forandring i dagens byggeindustri i kampen for at skabe sundere boliger og beskytte vores miljø

cocktailbar northside opførsel

Til Northside festival 2017, har reværk designet og udført en cocktailbar i træ og komprimeret lerjord. Der er til pavillonen udført speciallavet forskalling, hvori væggenes 15 ton lerjord er komprimeret ved hjælp af trykluft. Lamel-strukturen, der omkranser vægelementerne, er udført af 333 lameller, der gennem special-fremstillede CNC-skårede monteringskamme, styrer pavillonens form og lamellernes skiftende tæthed.

kurveret lerjord udstilling

Som en del af udstillingen Collection of Solutions, har Reværk givet et bud på et fremtidigt bagmurselement i komprimeret lerjord. Den kurverede mur er stampet op af polystyren blokke tilpasset ved robotdrevet glødetrådsskæring.

Leret brugt i installationen, er en blanding af rødler fra Låsby grusgrav og blåler fra Frederiksplads i Aarhus C, der giver væggens sin signifikante variation i overfladen.

earthworks customized undervisning

Workshoppen “Earthwork Customized” var afholdt på Arkitektskolen Aarhus og faciliteret af Reværk.

Ønsket var, at udfordre håndværket i forskalling til stampning af komprimeret lerjord, med målet om at undersøge nye formpotentialer for den ældgamle byggeteknik.

Igennem forløbet lærte de studer-ende om teknikken i brugen af lerjord, samt om brugen af robotstyret glødetrådsskæring og formspænding af træ.

Workshoppens output var en installation, der beskriver relationen mellem form ogforskalling.